Statiunea Busteni

Situata la poalele Muntilor Bucegi, la o altitudine medie de 850m, statiunea Busteni se bucura de o popularitate deosebita, fiind una dintre cele mai frecventate locatii turistice din Romania. Aprecierea sa deriva indeosebi din frumusetea deosebita a peisajelor montane, dar si din multiplele oportunitati de distractie pe care le pune la dispozitie: schi, excursii montane, drumetii, alpinism, telecabina, terase si restaurant dintre cele mai modern, cluburi etc.
In aceeasi masura, statiunea se adreseaza si categoriei de oaspeti atrasi de obiectivele turistice cu caracter istoric, gazduind o paleta vasta de astfel de monumente care merita vizitate: Castelul Cantacuzino, Casa de Cultura cu monumentul “Ultima Grenada”(dedicate eroului de razboi Vasile Musat), Manastirea Caraiman, Biserica Domneasca (ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta), Casa Memoriala a scriitorului Cezar Petrescu, Casa Romano – Franceza etc.  
“Oferta” statiunii Busteni este intregita si de gama larga de monumente naturale, renumite pentru frumusetea si unicitatea lor: Cascada Urlatoarea, Babele, Sfinxul, Grupul Batranilor, precum si rezervatii natural – Parcul National Bucegi si Poiana Crucii.
Statiunea de la poalele Bucegilor va asteapta asadar, pe tot parcursul anului, pentru petrecerea unor momente deosebite, intr-un cadru montan specific romanesc, atractiv si intotdeauna ospitalier.

Babele din Muntii Bucegi

Babele reprezinta una dintre curiozitatile naturale care recomanda Muntii Bucegi ca destinatie turistica, constituindu-se intr-unul dintre cele mai frecventate si appreciate obiective din zona. Aceste formatiuni stancoase, situate la o altitudine de 2292m, in apropiere de Varful Baba Mare, atrag valuri de turisti in fiecare an, dornici sa se bucure de excursia cu telecabina si de fascinanta diferenta de temperature care poate fi resimtita odata cu avansarea in altitudine.

Sfinxul

Sfinxul este o formatiune geologica situata la o altitudine de 2216m in Masivul Bucegi, care prezinta vadite asemanari cu celebrul monument egiptean si care a reprezentat dintotdeauna un obiectiv al patrimoniului national, un adevarat magnet pentru turistii de pretutindeni.
Cel mai spectaculos monument care poate fi adimirat in imediata proximitate a Sfinxului este Crucea Caraiman, construita intre anii 1926 – 1928 in amintirea soldatilor care si-au pierdut viata in aceasta zona in timpul primului razboi mondial. Crucea se bucura de o larga vizibilitate chiar si din statiunea Busteni, in ciuda altitudinii scazute.

Cascada Urlatoarea

Urlatoarea este una dintre putinele cascade de la noi din tara, care nu trebuie sa fie omisa de pe lista de obiective a niciunui turist care poposeste in zona Muntilor Bucegi. Cu o inaltime de circa 15m, cascada Urlatoarea creeaza o atmosfera aparte prin sunetele armonioase produse de caderea navalnica a apelor si imbie la relaxare si delectare.
Accesul in zona se realizeaza foarte usor, drumetia fiind recomandata chiar si turistilor neexperimentati.

Statia Meteorologica Varful Omu

Situata la o altitudine de aproximativ 2507m, Statia Meteorologica de pe Varful Omu este recunoscuta drept una dintre cele mai inalte de pe continentul european. In conditii meteorologice optime, constructia este deschisa vizitei turistilor, oferind o panorama de exceptie (aproximativ jumatate din suprafata tarii poate fi vizualizata de la aceasta altitudine): panã dincolo de Valea Oltului, luminile Bucurestiului noaptea, Carpatii de Curbura si Orientali, iar la nord, Carpatii rasariteni.

Statia Meteorologica Babele

Statia meteorologica Babele este o statie de creasta cu program de radioactivitate privind mediul inconjurãtor. Situata la o altitudine de 2200 metri, aceasta constructie se adreseaza indeosebi turistilor care dezvolta o pasiune pentru studiul si monitorizarea evolutiei fenomenelor meteo (ceea se poate realiza foarte usor in zona Statiei Babele dat fiind amplasamentul sau), dar si acelora care sunt pur si simplu atrasi de ideea unei expeditii montane la o astfel de altitudine.

Cabana Piatra Arsa

Cabana Piatra Arsa este un obiectiv turistic renumit pentru frumusetea sa si a imprejurimilor, fiind plasata intr-un cadru pe deplin natural, departe de zona urbana. La o altitudine de 1950m, Cabana Piatra Arsa este locul ideal pentru a evada in necunoscut, pentru a petrece momente de liniste si relaxare totala. Pentru aceasta insa, trebuie sa dispuneti de o minima pregatire in domeniul alpinismului, traseul fiind unul destul de greu de parcurs pentru turistii neexperimentati.

Castelul Peles – Sinaia

In imediata apropiere a statiunii Busteni, dupa doar cativa kilometri parcursi pe drumul national in directia Sinaia, veti regasi cel mai important reper turistic din regiunea Valea Prahovei. Castelul Peles este un obiectiv turistic incarcat de istorie, care gazduiesti anual turisti din toate colturile tarii si nu numai. Valoroasele sale colectii de picturi, sculpturi, armuri, covoare, mobila, tapiserii, statuete, obiecte de ceramica, elemente de vesela din aur, argint si portelan, vitralii etc. prezinta o valoare inestimabila, recunoscuta de oricine a trecut, macar o data, pragul grandiosului castel.
Portile Castelului Peles va sunt deschise in toate sezoanele, invitandu-va la rememorarea perioadei regale din epoca interbelica, cand aceasta cladire era resedinta de vara preferata a suveranilor romani.