Bușteni - atracții turistice

x
Lasă-ne datele pentru ...
Trimite
x

Obiective turistice

Mânăstirea Caraiman, Cascada Urlătoarea, Castelul Cantacuzino, telecabina sunt doar câteva atracții turistice în Bușteni cărora nu le poți rezista într-o zi de vacanță. Vezi harta noastră turistică și explorează-le!

Castelul Cantacuzino

Reședința de vară a Prințului Gh. Grigore Cantacuzino, supranumit “Nababul” datorită impresionantei sale averi, își păstrează farmecul aristocratic dar organizează și expoziții de pictură, galerii de artă, festivaluri de operă, concerte. Vitralii, șeminee, alei cu fântâni arteziene. Lasă-te surprins!
Vezi traseul

Mânăstirea Caraiman

Aer tare și un brad în formă de cruce. Acesta este decorul natural dacă vrei să te regăsești în liniște, sustinuț cu blândețe de o priveliște de nedescris. Mânăstirea poartă hramul Înălțarea Sfintei Cruci, iar din curte poate fi admirată crucea de pe vârful Caraimanului.
Vezi traseul

Telecabina Bușteni

Un drum privit de sus, pe deasupra vârfurilor înzăpezite ale brazilor, leagă stațiunea Bușteni de platoul Bucegi. Ajungi ușor la Babele, Crucea Caraiman sau Vârful Omu. Mai mult de 4 km care te poartă de la 880m la peste 2300 m altitudine în mai puțin de 15 minute. Efectul WOW e garantat!
Vezi traseul

Sfinxul

Magnetic și spectaculos asemeni celui mai popular monument egiptean. La peste 2200 m altitudine, în Masivul Bucegi, se prezintă ca o formațiune geologică și face parte din patrimoniul național. Alături veți vedea Crucea Caraiman care amintește de soldații din primul război mondial - un reper în sine pentru orice drumeție pe munte.
Vezi traseul

Cascada Urlătoarea

Ascultă sunetul naturii! Urlătoarea se află în Munții Bucegi și are 15m înălțime. Atmosfera e aparte iar sunetele pe care le produce căderea năvalnică a apelor sunt armonioase. Drumul e ușor, chiar și pentru turiștii neexperimentați.
Vezi traseul

Babele din Munții Bucegi

O curiozitate a naturii îndrăgită de toți turiștii. Sub formă de formațiuni stâncoase la peste 2200m altitudine, se află în apropiere de Vârful Baba Mare. Bucură-te de o excursie cu telecabina și de fascinanta diferență de temperatură odată cu avansarea în altitudine. Nu uita aparatul de fotografiat!
Vezi traseul